Bella

SE UCH DK UCH NO UCH FI UCH Cocoa Love Canis Bohemia

AS45067/2014

2014-05-25

Bella hämtade jag som valp i Tjeckien. Hon var det sötaste lilla knyte man kunde tänka sig och hennes blick var förtrollande. Med sitt underbara uttryck och sitt ljuvliga temperament har hon vunnit mångas hjärtan. Hon är med mig överallt där hundar är tillåtna och hon är vad hon heter - en Bolonka - en knähund. Bella är också en showgirl. Vi har deltagit på utställningar i fyra av de nordiska länderna och hon lyckades erövra fyra championat inom fyra månader! Sista året har vi tränat Nosework med stor glädje och till vardags brukar vi förgylla promenaderna med Dog Parkour. Efter genomgången BPH - beteende, personlighet hund - en beskrivning av hundens mentalitet och personlighet, var testledarens kommentar "hon måste vara en perfekt sällskapshund".

Bella har genomgått de hälsoundersökningar som rasklubben rekommenderar:

  • Patella/knäleder 0/0
  • Ögonlysning/ögonundersökning ua, visar inga tecken på ärftlig ögonsjukdom

Utöver rekommenderade tester är Bella DNA-testad (blodprov) avseende ögonsjukdomen Prcd-PRA. Resultatet Normal/Clear finns registrerat hos SKK. Bella är inte bärare av Prcd-PRA och hennes valpar kan därför inte bli sjuka i denna variant av PRA.Vi minns Snäckan

C.I.B. NORD UCH Puzinuz Amore Opera

S63919/2007

2007-09-12  -  2017-07-24

Snäckan var min allra bästa vän. Hon var en särdeles klok hund med stark integritet och känsla för sin familj. Hon hade ett uttryck och en ordförståelse som gjorde henne mänsklig i många sammanhang. Hon var så vacker och hade en päls som var mjuk, fluffig och bottenlös. Vi gjorde så mycket tillsammans. Vi lärde känna varandras bättre och sämre sidor och vi hyste respekt för dessa. Det mesta jag kan om utställning och handling har Snäckan lärt mig. Vi tränade och tränade... och med tiden älskade hon att visa upp sig i ringen. Mest av allt älskade hon dock att springa lös på stranden tidiga lördagsmorgnar före frukost. Det var en frihetskänsla för oss båda. När Bella kom till oss tog det en vecka innan Snäckan ville hälsa, men sedan blev de bästa vänner. Snäckan var alltid snäll mot Bella och gav henne det allra bästa. Tack, älskade Snäckan!