Bella

SE UCH DK UCH NO UCH FI UCH NORD UCH NORDIC CH NO V-18 NO V-19 NORD V-18 NORD V-19 SE V-18

Cocoa Love Canis Bohemia

AS45067/2014

2014-05-25

Bella hämtade jag som valp i Tjeckien. Hon var det sötaste lilla knyte man kunde tänka sig och hennes blick var förtrollande. Med sitt underbara uttryck och sitt ljuvliga temperament har hon vunnit mångas hjärtan. Hon är med mig överallt där hundar är tillåtna och hon är vad hon heter - en Bolonka - en knähund. Bella är också en showgirl. Vi har deltagit på utställningar i fyra av de nordiska länderna och hon har lyckats erövra flera championat och vinnartitlar. Vi har tränat både Nosework och Rallylydnad med varierande framgång. Till vardags brukar vi förgylla promenaderna med Dog Parkour. Efter genomgången BPH - beteende, personlighet hund - en beskrivning av hundens mentalitet och personlighet, var testledarens kommentar "hon måste vara en perfekt sällskapshund".

Bella har genomgått de hälsoundersökningar som rasklubben rekommenderar:

* Patella/knäleder 0/0

* Ögonlysning/ögonundersökning ua, visar inga tecken på     ärftlig ögonsjukdom

Utöver rekommenderade tester är Bella DNA-testad (blodprov) avseende ögonsjukdomen Prcd-PRA. Resultatet Normal/Clear finns registrerat hos SKK. Bella är inte bärare av Prcd-PRA och hennes valpar kan därför inte bli sjuka i denna variant av PRA.

Bella har passerat sju år och ska inte ha fler valpkullar.

Bamse

SE UCH DK UCH NO UCH NO JV-18 NO V-18 NORD JV-18 SE V-18

Bella Bolonka My Strong Love Bamse

AS35940/2017

2017-05-29

Lille Bamseman är Bellas valp från vår allra första, och för den delen, hittills enda valpkull i kenneln. Bamse var den största valpen i kullen när han föddes. Bred över ryggen och med korta små ben, såg han mest ut som en mullvad i valplådan. Han gav sig tidigt tillkänna med små pip när han ville ha uppmärksamhet. Pratandet och hans förmåga att kommunicera har han fortsatt med. Bamse är en sann familjemedlem och han tycker att ALLT är roligt. Han är påhittig i det oändliga och förgyller varje promenad med parkour och spänstiga övningar av alla de slag. Väl hemma igen ligger han gärna länge i knät. Bamse-tättintill har blivit hans smeknamn. Även Bamse har, liksom sin mor,  visat sig vara en god representant för rasen på utställning. Lyckligare hund i utställningsringen får man leta efter, och han har kammat hem massor med rosetter samt ett flertal championat och vinnartitlar.

Bamse har genomgått de hälsoundersökningar som rasklubben rekommenderar:

* Patella/knäleder 0/0

* Ögonlysning/ögonundersökning ua, visar inga tecken på ärftlig ögonsjukdom

Båda Bamses föräldrar är Normal/Clear avseende Prcd-PRA, vilket innebär att han är hereditärt fri.

All-Does Lovely Lily

2019-11-14

Välkommen till oss, vår lilla danska Bolonka-prinsessa, Lovely Lily. Stort och varmt tack till Kennel All-Does för förtoendet.

Bella har fått många att älska rasen och en av dem som fick upp ögonen var Sasha Leth Bermann Henningsen från Kennel All-Does i Danmark. Hon öppnade sitt hem för Bellas syster Dee-Dee. Vid advent 2019 fick jag reda på att det fötts en "Mini-Bella" och jag kunde inte motstå... Strax innan landets gränser stängdes pga Coronaviruset hämtade jag alldeles sagoligt ljuvliga All-Does Lovely Lily, en liten chokladbrun flicka med stor energi. Hon är uppvuxen med små barn i sin danska familj och fullkomligen älskar när mina små barnbarn kommer på besök eller när hon ser vagnar och tvåbenta "valpar" på promenaden. Hon studsar fram när hon är ute och har koll på allt.  Bamse är lite perplex inför den nya situationen. Han förstår inte att det finns någon som busar mer än han. Precis som både Bella och Bamse, är Lily en riktig knähund. Danskt hygge tillammans med familjen framför TVn på fredagskvällar är hennes bästa stunder i livet såhär långt. Som hon njuter!
Lily kommer inte att användas i avel. Hon är en ren sällskapshund som ger kärlek och glädje till vår familj.
En riktig Rosett-prinsessa 🎀


Vi minns Snäckan

SE UCH DK UCH NO UCH C.I.B. NORD UCH

Puzinuz Amore Opera

S63919/2007

2007-09-12 - 2017-07-24

Snäckan var min allra bästa vän. Hon var en särdeles klok hund med stark integritet och känsla för sin familj. Hon hade ett uttryck och en ordförståelse som gjorde henne mänsklig i många sammanhang. Hon var så vacker och hade en päls som var mjuk, fluffig och bottenlös. Vi gjorde så mycket tillsammans. Vi lärde känna varandras bättre och sämre sidor och vi hyste respekt för dessa. Det mesta jag kan om utställning och handling har Snäckan lärt mig. Vi tränade och tränade... och med tiden älskade hon att visa upp sig i ringen. Mest av allt älskade hon dock att springa lös på stranden tidiga lördagsmorgnar före frukost. Det var en frihetskänsla för oss båda. När Bella kom till oss tog det en vecka innan Snäckan ville hälsa, men sedan blev de bästa vänner. Snäckan var alltid snäll mot Bella och gav henne det allra bästa. Tack, älskade Snäckan!